zondag, 23. december 2007 - 13:43

20-jarige man bekent twee schietincidenten

Groningen

De politie heeft met de aanhouding van een 20-jarige Stadjer twee schietincidenten in de stad Groningen opgelost. De Stadjer is donderdag 20 december aangehouden op het Damsterdiep en heeft zijn aandeel in de twee schietincidenten bekent

De politie kwam de verdachte op het spoor na intensief onderzoek. Een goede investering in dit onderzoek heeft ertoe geleid dat in korte tijd met succes een verdachte is aangehouden.

Op het Stationsplein vond zaterdag 8 december op klaarlichte dag het eerste schietincident plaats. Twee Stadjers (20 en 21 jaar) werden volgens getuigen door twee mannen op de parkeerplaats beschoten, terwijl zij in een auto zaten te wachten. De daders gingen er vervolgens vandoor. Niemand raakte gewond.

Het tweede schietincident vond een dag later ’s avonds plaats in de Goudenregenstraat. Daar werd een 30-jarige Stadjer beschoten. Hierbij raakte hij gewond aan zijn arm, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht voor behandeling. Uit onderzoek is al wel vast komen te staan dat beide locaties toevallige locaties zijn. De schutter kwam in beide gevallen de slachtoffers toevallig tegen, waarna hij hen beschoot.

Het onderzoek naar de schietincidenten wordt voortgezet. Zo moet er onder andere nog antwoord komen op de vraag wat het motief en wat de toedracht is van de misdrijven. De politie gaat er vanuit dat met de aanhouding van deze verdachte in ieder geval de schutter vastzit. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voortgezet. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):