dinsdag, 2. januari 2007 - 13:20

2006 goed evenementenjaar voor EHBO Goes

Goes

Was 2005 al een goed jaar voor de evenementenhulpverlening met 58 evenementen en 72 dagen hulpverlening, 2006 doet het ook niet slecht. Er waren 51 evenementen, dus minder dan in 2006, maar het aantal dagen hulpverlening is wel gestegen, naar 79.

Het blijkt dat de EHBO Goes het niet alleen goed doet bij eendaagse evenementen, maar zeker ook bij meerdaagse evenementen. De heldere structuur voor de aanpak van evenementen bevalt organisaties erg goed.

Evenementen waar de EHBO Goes eerste hulp heeft verleend, zijn veelal sportief. Wandel-, fiets- en sportevenementen, maar ook muziekevenementen doen het goed. De evenementen waar hulp wordt verleend vinden plaats door de
hele provincie, dit heeft mede te maken doordat organisaties graag één aanspreekpunt hebben voor hun evenementen, ongeacht waar die plaats vind.

De EHBO Goes heeft ruim 60 leden voor de hulpverlening. Het kost wel eens een enkele keer moeite om bij sommige evenementen voldoende hulpverleners te krijgen, maar de vereniging hoeft nooit nee te verkopen. Er is de laatste
jaren een stijgende lijn te zien in het aantal hulpvragen, dit heeft mede te maken door de verplichting om EHBO te hebben bij evenementen.

De EHBO Goes is goed toegerust voor de evenementenhulpverlening. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd, zo heeft de vereniging 2 AED's (Automatische Externe Defibrillator), opvallende kleding voor de hulpverleners, welke komend jaar verder wordt uitgebreid en natuurlijk de bekende gele caravan die gebruikt wordt als eerste hulp post.

De EHBO Goes bestaat 57 jaar en is met zo'n 350 leden de grootste EHBO-vereniging van Zeeland.
Provincie:
Tag(s):