zaterdag, 10. februari 2007 - 10:24

21 Aanhoudingen bij ‘Spaminvallen’

Haarlem

De Bovenregionale Recherche heeft deze week in het kader van project Apollo een onderzoek gedaan in drie internetcafés in Amsterdam-Zuidoost. In totaal zijn 21 verdachten aangehouden. Twaalf van de verdachten bleken zich daadwerkelijk bezig te houden met het versturen van spam, negen verdachten bleken illegaal in Nederland te verblijven. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Uit onderzoek is gebleken dat leden van de West-Afrikaanse Criminele Netwerken vanuit die internetcafés grote hoeveelheden spam versturen. In die internetcafés zijn harde schijven en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen.

In het onderzoek naar oplichting door West-Afrikaanse netwerken zijn sinds oktober 2006 inmiddels 59 verdachten aangehouden. De verdachten benaderen de slachtoffers via e-mail en vertellen dat ze een groot geldbedrag kunnen krijgen, bijvoorbeeld vanwege een erfenis, loterij of een investering. De slachtoffers die aangifte hebben gedaan, hebben al een groot geldbedrag aan de oplichters betaald, variërend van 8500 euro tot 2,5 miljoen.
Categorie:
Tag(s):