dinsdag, 27. maart 2007 - 13:52

21 verdachten aangehouden voor onderzoek

Tholen

Politie Zeeland heeft de laatste twee maanden in de gemeente Tholen 21 verdachten aangehouden voor een serie strafbare feiten in het centrum van Tholen. De politie denkt hiermee weer de rust te hebben teruggebracht in dit stadje.In de voorbije periode vonden enkele inbraken plaats in loodsen en een slijterij. Verder werd een 30-jarige man uit Tholen mishandeld en diverse ruiten vernield.

Deze feiten vonden plaat in het centrum van Tholen. De totale buit was heel gevarieerd en bestond onder andere uit parfum, gereedschap, weekendtassen, bestek en fitnessapparatuur. De totale waarde wordt geschat op ongeveer € 4.000,=.

De aanleiding voor het onderzoek was de aanhouding van drie manspersonen, leeftijd 15, 16 en 52 jaar en woonachtig in Tholen. Een van hen kan gezien worden als de hoofdverdachte, namelijk de 15-jarige jongeman uit Tholen. De rechter-commissaris heeft bij de voorgeleiding zijn gevangenhouding gelast. Hij zit dus nog steeds vast.

Tijdens het hele onderzoek zijn in totaal 21 verdachten aangehouden, variërend in leeftijd van 15 tot 52 jaar, afkomstig uit de gemeente Tholen, Bergen op Zoom en Steenbergen. In totaal bleken 8 verdachten verantwoordelijk voor de inbraken, welke hun buit verdeelden onder in totaal 13 helers. Hierbij zit ook een man, welke bekende een compressor te hebben gestolen in Poortvliet en heeft gepoogd een aanhangwagen weg te nemen in Tholen.

Alle benadeelden van de strafbare feiten zijn reeds door de politie in kennis gesteld. Zij kunnen binnenkort, op aangeven van de politie, hun goederen komen ophalen.
Provincie:
Tag(s):