dinsdag, 20. februari 2007 - 7:21

22 Mensen in ziekenhuis behandeld na 'traangasíncident'

Roermond

In totaal hebben zich in de nacht van maandag op dinsdag 22 mensen bij de eerste hulppost van het Laurentiusziekenhuis laten behandelen na het ‘traangas’ incident bij café La Cave aan de Veldstraat in Roermond. Drie van hen hadden behoorlijk last van ademhalingsmoeilijkheden, zo meldt de politie.

Onbekenden spoten daar een grote hoeveelheid traangas naar binnen. De carnavalsvierders hadden last van tranende ogen, hyperventilatie en braken. De slachtoffers werden buiten op het Stationsplein door de hulpverleners verzorgd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels hebben alle slachtoffers het ziekenhuis na behandeling weer kunnen verlaten.

De politie heeft in de horecagelegenheid geen sporen meer aangetroffen die wijzen naar de stof die is gespoten. Alvorens rond 02.00 uur werd overgegaan tot het vrijgeven van de horecagelegenheid, heeft de brandweer vastgesteld dat er geen hinderlijke dampen aanwezig waren in de ruimte. Over de feitelijke toedracht tast de politie nog in het duister. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Provincie:
Tag(s):