woensdag, 11. april 2007 - 12:10

3 Aanhoudingen voor inbraak en heling

Dokkum

De politie heeft een onderzoek naar diverse woning- en bedrijfsinbraken in Ferwerderadiel en Dongeradeel afgerond. Tijdens het onderzoek werden twee mannen van 31 en 35 jaar uit Dokkum en een man van 26 jaar uit Holwerd aangehouden op verdenking van inbraak en heling.

Naar aanleiding van een tip over gestolen goederen startte de politie een onderzoek. Tijdens het onderzoek werden er eind maart twee huiszoekingen in woningen in Holwerd en Dokkum verricht. Daarbij werden meerdere goederen, waaronder scooters, computers, vishengels, autoradio’s, gereedschap en een flatscreen, aangetroffen. Alle goederen werden inbeslaggenomen omdat er een vermoeden bestond dat ze van diefstal afkomstig waren. De bewoners, de 26-jarige Holwerder en de 35-jarige Dokkumer, werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Tijdens het vervolgonderzoek bleek dat het tweetal hulp had gehad van een 31-jarige inwoner van Dokkum. Ook hij werd aangehouden en ingesloten. De drie verdachten bekenden na verhoor dat ze over een periode van enkele maanden zich schuldig hadden gemaakt aan diverse woning- en bedrijfsinbraken, inbraken in scholen en in auto’s en van diefstal van scooters/brommers in de gemeente Dongeradeel en Ferwerderadiel. De politie heeft een deel van de goederen aangetroffen en een ander deel was reeds doorverkocht.

De drie verdachten zijn op dinsdag 3 april voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. De politie probeert de komende weken via reeds gedane aangiftes de rechtmatige eigenaren van de inbeslaggenomen goederen te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):