dinsdag, 13. november 2007 - 12:28

3 Pubers gepakt voor molest en vandalisme

Heerenveen

Zaterdagochtend zijn 15 zaken opgelost door het aanhouden van drie jongens. De jongens van 13, 14 en 14 jaar uit Heerenveen zijn aangehouden op de Dotterhof omdat ze op 11 november een 12-jarige jonge van zijn fiets hadden geslagen.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat de 13-jarige jongen op 17 oktober aan het Kattenbos betrokken was geweest bij een mishandeling, waarbij een 64-jarige inwoner van Heerenveen was mishandeld met een paraplu. Ook bleek dat de beide 14-jarige jongens betrokken waren geweest bij een serie vernielingen aan scholen en sportkantines in de wijk De Greiden. In totaal zijn met de aanhouding van de drie jongens 15 zaken van vernielingen aan gebouwen opgelost.

De drie jongens bekenden dat ze alle vernielingen samen hebben gepleegd. Als motief gaven ze op dat ze het voor de spanning en de kick deden. Alle verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten en zijn in afwachting van verder bericht van het Openbaar Ministerie. De politie schat de totale schade op tienduizenden euro's.
Provincie:
Tag(s):