zondag, 13. mei 2007 - 16:05

3000 Nederlandse deelnemers Walk the World 2007

Rotterdam

Zondag liepen in hartje Rotterdam circa 3.000 deelnemers mee aan
Walk the World 2007, de wereldwijde loop van vijf kilometer die bedoeld is om aandacht te vragen voor de armoede en honger in de wereld. Met Walk the World wordt ook sponsorgeld opgehaald voor schoolvoedselprogramma's van het World Food Programme (WFP) in Colombia, Ghana, Indonesië, Kenia en Malawi. Het WFP is onderdeel van de Verenigde Naties en richt zich op de strijd tegen honger.

Het startschot van Walk the World in Rotterdam gaf Erica Terpstra, voorzitter van NOCNSF. De 3.000 deelnemers begonnen op het Willemsplein en liepen via onder meer de Westersingel, de Witte de Withstraat en De Koopgoot weer terug naar het Willemsplein. Kinderen konden door een speurtocht extra geld ophalen, want iedere goed beantwoorde vraag is goed voor een donatie van 50 eurocent aan het WFP.

Daarnaast werden vele moederdagcadeaubonnen van 25 euro verkocht. Dit bedrag is voldoende om een kind een jaar lang op school te voeden. De exacte opbrengst moet nog berekend worden, maar er wordt geschat de deelnemers er nu al voor hebben gezorgd dat 5.000 kinderen een jaar lang gevoed kunnen worden.

De organisatoren van Walk the World 2007, Unilever en TNT, zijn zeer tevreden met het aantal deelnemers dat dit jaar in Rotterdam meeliep. Als partners van het WFP proberen zij zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen om de strijd tegen honger kracht bij te zetten. Vorig jaar liepen er nog een kleine 2.000 mensen mee.

De vijfde verjaardag van dit internationale evenement is bijzonder omdat in landen waarin de hongerproblematiek op grote schaal aanwezig is, ook regeringsleiders en andere beroemdheden meelopen. Zo lopen de koning van Swaziland, de president van Uganda and de First Lady van Burkina Faso mee.

Opbrengsten naar schoolvoedselprogramma

Via het schoolvoedselprogramma verstrekte het WFP vorig jaar aan 16,6 miljoen kinderen, verspreid over 72 landen, op de basisschool één maaltijd per dag. In 2007 wil het WFP dat aantal uitbreiden tot 50 miljoen. Te veel kinderen (vooral meisjes) kunnen niet naar school omdat hun ouders zich dat niet kunnen veroorloven.

Toch is scholing voor kinderen een van de beste manieren om aan armoede en honger te ontsnappen. Deze projecten richten zich op zowel voeding als scholing: kinderen krijgen op school te eten. Dit is voor veel ouders een reden om de kinderen naar school te laten gaan in plaats van ze te laten werken.

Honger: 's werelds grootste bedreiging

Honger is de grootste bedreiging voor de gezondheid in de wereld. Een groter probleem dan AIDS, malaria en tuberculose bij elkaar. Meer dan 850 miljoen mensen in de wereld lijden aan ondervoeding. Elke vijf seconden sterft er een kind vanwege honger. Dat zijn ruim vijfduizend kinderen tijdens een normale werkdag.
Provincie:
Tag(s):