woensdag, 3. januari 2007 - 10:57

350 Kuub afval in Den Haag door jaarwisseling

Den Haag

De gemeente Den Haag heeft tussen 31 december 17:30 uur en 1 januari 13.00 uur ca 350 kuub afval opgeruimd dat afkomstig is van vuurwerk en brandhopen. Dit waren 35 vrachtwagenladingen. Zo’n 60 mensen, 16 vrachtauto's, 4 kraanauto's, 14 veegbussen en 11 shovels zijn hiervoor ingezet.

Deze hoeveelheid mensen en materieel was nodig om de stad zo snel mogelijk weer schoon en veilig te krijgen. Op de doorgaande wegen was het grote afval op nieuwjaarsdag overal weggehaald. De reguliere veegploegen zijn nog minstens twee weken bezig om de rest van de stad helemaal schoon te krijgen.

Op het Zuiderstrand lag het meeste afval: hier zijn 8 vrachtwagens mee gevuld. Op het Noorderstrand waren 4 vrachten nodig om het strand schoon te krijgen. Volgens de coördinator van de schoonmaakwerkzaamheden verliepen de opruimwerkzaamheden op het strand dit jaar relatief gemakkelijk. Door de harde wind tijdens de jaarwisseling waren de vuurhopen ’s ochtends vroeg al goed uitgebrand. Bovendien werden de opruimploegen niet gehinderd door druk verkeer op de boulevard, doordat de nieuwjaarsduik is afgelast.

In totaal heeft de gemeente dit jaar in de nieuwjaarsnacht aanzienlijk minder afval opgehaald dan vorig jaar (620 kuub). Dit hangt samen met het slechte weer, maar ook met het verminderde aantal gedoogplekken voor vreugdevuren in Den Haag.
Provincie:
Tag(s):