dinsdag, 27. februari 2007 - 8:39

400 schoolkinderen doen warming-up B-Fit

Arnhem

Maandag deden 400 leerlingen van de Franciscusschool in Zaltbommel een warming-up als startsein van B-Fit. Dit project is gericht op het voorkomen en stabiliseren van overgewicht onder jeugd en jongeren van 2 tot en met 15 jaar in de provincie Gelderland. Na de warming-up bezegelden Menzis en de Gelderse Sport Federatie hun samenwerking in B-Fit.

B-Fit is een actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met onder andere Provincie Gelderland en Menzis, dat kinderen, jongeren, ouders en docenten op een unieke manier laat kennismaken met gezond leven, bewegen en leren.

Niet alleen door een uitgebreid activiteitenprogramma rond beweging, maar ook met informatie over voeding en inactiviteit. Het doel: kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed voor je is, maar dat het vooral ook leuk is om mee bezig te zijn. Fit is fun!

Onder het motto Gezond en in beweging gaan de groepen 6, 7 en 8 van de Franciscusschool gedurende zes weken aan de gang met beweging en voeding. Zo wordt er een fitheidtest gehouden, komt er een kok in de klas die smaaklessen geeft en worden er speciale activiteiten voor de pauzes ontwikkeld. De themaweken worden afgesloten met een sportdag.
Provincie:
Tag(s):