zondag, 27. mei 2007 - 12:34

41.300 euro voor Stichting Leerlingenzorg Op-Maat

Maastricht

Zweit veur Leid stond zaterdag voor haar 14e editie. Dit jaar werd 10 km gelopen en 20 km gefietst ten behoeve van de Stichting Leerlingenzorg Op-Maat (IvOO – Don Bosco), afdeling autisme, Amby-Maastricht.Samen met honderden lopers en fietsers en haar sponsoren wil Zweit veur Leid een trainingscentrum realiseren dat de stap naar werk en/of zelfstandig wonen voor leerlingen met een Autisme Spectrum Stoornis moet vergemakkelijken.

Het was een prachtige uitdaging met een bijzondere maatschappelijke waarde. De start was om 14.00u. Rond de klok van 15.45 uur vond de finish plaats voor het Theater aan het Vrijthof, waarna de voorzitter van Zweit veur Leid, Erik Rosier, de opbrengst van 41.300 euro bekend maakte en de cheque overhandigde aan het bestuur van de Stichting Leerlingenzorg Op-Maat.

Directie en medewerkers van de Stichting Leerlingenzorg Op-Maat hebben ervoor gezorgd dat de sponsorloop in een feestelijke entourage zal plaatsvinden. Voor deelnemers aan de sponsorloop en andere belangstellenden worden op het Vrijthof (finish) diverse activiteiten georganiseerd:

• Ballonnenwedstrijd;
• Sportactiviteiten;
• Schminken;
• Optreden Streetdansgroep Hellenbrand uit Brunssum;
• Infostands.

Stichting Leerlingenzorg Op-Maat (IvOO – Don Bosco) biedt speciaal onderwijs (PO en VO), begeleiding en zorgarrangementen aan kinderen en jongeren (4 t/m 18 jaar) met gedragsproblemen en autisme. De stichting maakt deel uit van het Regionaal Expertise Centrum (REC) cluster 4 Zuid Limburg. De afdeling Autisme heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Momenteel zijn er 18 groepen met gemiddeld 11 leerlingen per groep. Met de beschikbare middelen, maar vooral met de inzet en een enorme creativiteit en professionaliteit speelt deze onderwijsstichting het klaar om de groeiende vraag naar onderwijs en begeleiding voor kinderen met autisme spectrum stoornissen mogelijk te maken.
Provincie:
Tag(s):