zaterdag, 5. mei 2007 - 9:28

44 Onveilige appartementen direct ontruimd

Domburg

De burgemeester van gemeente Veere, de heer Van der Zwaag, heeft zaterdagnacht rond 00.30 uur 44 woningen in Ruimzicht in Domburg per direct laten ontruimen. De appartementen in het gebouw zouden op basis van een rapport van de Grontmij instabiel en dus gevaarlijk zijn. Vijfentwintig bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in het Badhotel Domburg.

Het rapport van de Grontmij verscheen vrijdagmiddag en is gemaakt op verzoek van de huiseigenaren. Er is sprake van een instabiele en hiermee onveilige situatie. Alle appartementen zijn hierdoor ongeschikt voor bewoning.

De gemeente was tot vrijdagavond laat niet op de hoogte van de inhoud van het rapport. Via de media kwam het bericht binnen dat Roompot Recreatie, die wel waren geïnformeerd door de vereniging van eigenaren, zijn huurders van de appartementen vervangende accommodatie aanbood.

Vervolgens heeft de burgemeester besloten om de overige appartementen ook te ontruimen. Het complex bestaat uit 44 appartementen. Voor 25 personen is in het Badhotel Domburg vervangende slaapruimte geregeld. De gemeente stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):