maandag, 7. mei 2007 - 10:22

46 katten, 168 kuub (Dit is een bericht van afgelopen woensdag!!!)

Vorige week woensdag is door de GGD en politie gestart met het ontruimen van een sterk vervuilde woning in de Sumatrastraat. De ontruiming na enkele dagen in beslag. De dierenambulance heeft zich ontfermd over de 46 verwaarloosde katten.

Na onderzoek van de politie in samenwerking met de GGD werd er gestart met het ontruimen van de driekamerwoning die tot het plafond gevuld was met huisvuil. De ontruiming duurde enkele dagen.

In de woning werden 46 levende katten, 168 kuub huisvuil en 13 motorfietsen aangetroffen. De katten, waaronder een groot aantal jonge kittens, waren ernstig verwaarloosd.

Ook stuitte de politie op drie overschotten van overleden kittens, die door uitdroging om het leven waren gekomen. In de tuin van de woning werden zo’n 240 fietsen en fietswrakken en 6 bromfietsen aangetroffen. De woning wordt ontruimd en de dieren zijn door medewerkers van de dierenambulance ondergebracht in het asiel.

De medewerkers van de dierenambulance doen nog verder onderzoek in de woning om enkele katten, die door de schrik van de ontruiming zijn weggevlucht, uit de woning te verwijderen. Deze houden zich vermoedelijk schuil onder de vloer van de woning. De woning is buiten gebruik gesteld door de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van het stadsdeel Zeeburg.

Door de ernstige vervuiling, zakten medewerkers van de politie en GGD door de vloer tijdens het leeghalen van de woning. De politie ontving geen klachten van omwonenden over de mogelijke overlast die veroorzaakt werd door de situatie in de woning.

De bewoner van het pand is in verzekering gesteld, omdat een aantal van de aangetroffen motoren van diefstal afkomstig is. Tevens zal een onderzoek worden ingesteld naar zijn geestelijke gesteldheid
Provincie:
Tag(s):