maandag, 5. maart 2007 - 10:48

5 Aanhoudingen voor drugshandel in Heerenveen

Heerenveen

De politie heeft afgelopen vrijdag bij een woning in de wijk Nijehaske vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in drugs. Vanuit een woning werd gedeald. De vijf verdachten, vier inwoners van Heerenveen en een inwoner van Oudehorne, zijn in het kader van de Opiumwet aangehouden.

Tijdens de aanhouding van de verdachten bleek dat de verdachten GHB in hun bezit hadden. De politie doorzocht het pand en er werd 5 liter GBL aangetroffen, dat is een basisstof voor het maken van GBH. Daarnaast nog een imitatiepistool, 1/2 liter GHB en pepperspray. Alle spullen zijn in beslag genomen.

Politie-informatie, evenals klachten van omwonenden uit plan Nijehaske was voor de politie aanleiding om een onderzoek te starten. De verdachten zijn voor verhoor naar het bureau gebracht. Na de inval op het drugspand bood de politie feedback aan de omwonenden.

De bewoner van de woning is ingesloten. De overige verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Het dossier wordt afgerond en vervolgens overgedragen aan het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):