maandag, 28. mei 2007 - 20:36

5 verdachten van mishandeling aangehouden

Zwolle

Zondagnacht 28 mei zijn in de Voorstraat vijf mannen uit Amsterdam en Maastricht in de leeftijd van 22 tot en met 27 jaar aangehouden en ingesloten voor mishandeling van een medewerker van een horecagelegenheid. De 39-jarige man uit Zwolle raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en arm en liep een beenfractuur op. Hij is voor zijn verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Een deel van een groep van ongeveer 10 personen, was onder invloed en mocht de horecagelegenheid aan de Voorstraat om die reden niet in. Een andere deel van de groep was al in het pand, maar kwam naar buiten. De groep keerde zich toen tegen de 39-jarige man. Ze scholden hem uit, sloegen en schopten hem. Een van de mannen sloeg hem met een barkruk. Vijf mannen zijn aangehouden. De rest van de groep jongeren was al weggereden.

Ook een andere medewerker van de horecagelegenheid, een 29-jarige man uit Zwolle, werd door deze jongeren geslagen en geschopt. Beide Zwollenaren hebben aangifte gedaan. Tegen de vijf mannen wordt proces-verbaal opgemaakt..
Provincie:
Tag(s):