zaterdag, 31. maart 2007 - 18:15

50 kattenstaarten in Carré

Amsterdam

Met een cast waarin Marco bakker, Anita Meijer, Pia Douwes, Stanley Burleson, Vera Mann, Antje Monteiro en Lone van Roosendaal de hoofdrollen spelen staat Andrew Lloyd Webber’s Cats op het toneel van Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Iedere voorstelling worden er 30 paar handschoenen, 50 kattenstaarten, 100 paar schoenen en talloze rekwisieten zoals honden- en muizenkoppen gebruikt.

Bijna 20 jaar geleden was de musical met Pia Douwes en Stanley Burleson, voor het eerst in Nederland te zien. De musical, gebaseerd op T.S. Eliot's beroemde gedichtenbundel Old Possum's Book of Practical Cats, groeide uit tot een waar fenomeen. Wereldwijd bezochten meer dan 50 miljoen mensen in 300 verschillende steden in 26 verschillende landen de musical.

In het prachtige theater Carré wisten de ‘Cats’ het publiek mee te slepen in een indrukwekkend verhaal van katten die diep in de nacht samen komen voor het vieren van het Jubikel Bal. Tijdens dit feest kiest de oudste, wijze kater (Marco bakker) één kat uit die wordt wedergeboren en zo een nieuw kattenleven krijgt.

De hoofdrollen worden afwisselend gespeeld door Anita Meijer, Pia Douwes, Vera Mann, Antje Monteiro, Lone van Roosendaal (als glamourkat Grisabella). Daarnaast speelt Marco Bakker Oom Deuteromium en Anouk van Nes Bomballerien.

De bekendste song uit Cats ‘Memory’ is al door meer dan 150 befaamde artiesten zoals Barbra Streisand en Johnny Mathis gezongen.

Inmiddels zijn er meer dan 315.000 kaarten verkocht en keert de musical wegens groot succes van 27 juni tot en met 8 juli terug naar het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Van 25 juli tot en met 5 augustus is Cats te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, van 22 augustus tot en met 2 september in Parktheater Eindhoven, van 19 tot en met 23 september in Martiniplaza in Groningen en van 26 september tot en met 7 oktober in Stadsschouwburg Nijmegen.
Categorie:
Tag(s):