zaterdag, 11. augustus 2007 - 15:09

500 UMCG’ers doen mee aan 'Ride For The Roses'

Groningen

Meer dan vijfhonderd UMCG-medewerkers zullen op 19 augustus deelnemen aan het fietsevenement Ride For The Roses, dat ten bate van KWF Kankerbestrijding in Groningen wordt georganiseerd. Met de inschrijving van de deelnemers en bijdragen van donateurs is inmiddels een bedrag van € 11.000 opgehaald.

In het UMCG is de sector Oncologie zeer actief geweest om het fietsevenement bekend te maken onder medewerkers van het UMCG. Het doel daarvan was om veel deelnemers te werven voor deze bijzondere fietstocht en (mede daardoor) veel geld voor het onderzoek naar de bestrijding van kanker op te halen.

Wekenlang is het fietsevenement vanuit een marktkraam bij het personeelsrestaurant gepromoot. Hier vonden de speciale T-shirts en bidons met opdruk 'UMC GroningenCancerCenter' gretig aftrek onder de deelnemers. Donateurs konden (en kunnen) een T-shirt voor € 10,- kopen. Verder was een sfeerimpressie van de Ride For The Roses 2005 te zien op de intranetsite.

Ter voorbereiding op het fietsevenement hebben diverse bijeenkomsten van het lokale bestuur van de Ride plaatsgevonden in het UMCG. Volgens Harald Hoekstra, chirurgisch oncoloog in het UMCG en vice-voorzitter van het lokale bestuur van de Ride, is het in Nederland nog niet eerder voorgekomen dat een ziekenhuis, instellling of bedrijf met zoveel deelnemers aan de start zal verschijnen.

Ook andere onderdelen van het UMCG steunen de Ride For The Roses. Zo schenkt de personeelsvereniging voor iedere inschrijving door een UMCG-medewerker 8 euro aan het fietsevenement. Het personeelsrestaurant draagt een steentje bij door speciale 'Ride'-broodjes te serveren. Van de verkoop van elk broodje (prijs € 1,70) komt € 1,- ten goede aan de Ride For The Roses.
Provincie:
Tag(s):