maandag, 4. juni 2007 - 7:24

51 Feestgangers aangehouden

Purmerend

De politie heeft zondagochtend 3 juni vroeg tijdens ernstige ongeregeldheden na afloop van een feest in een uitgaansgelegenheid aan de Purmersteenweg 51 personen gearresteerd. Het feest was om 04.00 uur afgelopen.

Rond 04.20 uur werd het erg onrustig voor de uitgaansgelegenheid, waar zich op dat moment nog zo'n 200 personen bevonden. De politie sommeerde de aanwezigen zich te verwijderen en hield een verdachte aan uit een groep amokmakers. Vervolgens werd een agent geslagen door een 17-jarige Purmerender. Die werd aangehouden.

Onmiddellijk na de aanhouding richtte het geweld zich tegen de agenten. De politie werd door de menigte bekogeld met straatstenen, glazen flessen en ander materiaal. De politie voerde enkele charges uit om de menigte, die bestond uit zo'n 100 man, op afstand te houden.

Hierbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok en werden diensthonden ingezet. De groep slonk tot enkele tientallen en kon mede dankzij de ingeroepen versterking vanuit Zaanstad en de politieregio Noordholland Noord worden ingesloten. Geen van de agenten raakte gewond.

Een persoon is in zijn been gebeten door een diensthond. De meeste verdachten zijn rond de twintig jaar oud en afkomstig uit voornamelijk Purmerend en een aantal uit Amsterdam. Zij zijn allemaal verhoord en in de cel opgesloten.

Elf verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Hen wordt openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en/of doodslag ten laste gelegd. Veertig verdachten zijn heengezonden nadat zij geverbaliseerd zijn voor het niet voldoen aan een bevel zich te verwijderen.
Provincie:
Tag(s):