vrijdag, 14. december 2007 - 17:06

55.000 inwoners Bommeler- en Tielerwaard hebben weer stroom

Hurwenen

Sinds vrijdagavond hebben de ongeveer 55.000 inwoners van het gebied Bommeler- en Tielerwaard weer stroom. Eerder vandaag slaagde de netwerkbeheerder erin om de hoogspanningsmast te herstellen. Na een testmeting van Netbeheerder Continuon kon de stroom weer het getroffen gebied in.

De reparatiewerkzaamheden aan de hoogspanningsmast in Hurwenen liepen eerder vertraging op omdat de afgebroken kabels ernstiger beschadigd bleken dan eerst werd aangenomen.

De politie heeft vrijdag de kapot gevlogen kabels inbeslag genomen voor onderzoek. De Apache gevechtshelikopter is naar de vliegbasis Gilze-Rijen overgebracht.

Woensdagavond raakte een apachehelikopter een hoogspanningsmast. De helikopter heeft daarbij meerdere stroomkabels kapotgetrokken, wat een grootschalige stroomuitval tot gevolg had. Ruim 50.000 huishoudens zaten sindsdien zonder stroom. Zo’n 30 militairen zijn donderdagmiddag ingezet bij de reparatiewerkzaamheden. Netbeheerder Continuon meldde donderdag al eerder op de dag dat de stroomvoorziening waarschijnlijk ook nog ’s avonds niet hersteld zou zijn. Dit komt omdat de reparatie ernstig wordt vertraagd door de hoge waterstand in de Waal. De voorbereidende werkzaamheden namen een groot deel van de dag in beslag. Met de daadwerkelijke reparatiewerkzaamheden kon pas aan het begin van de avond worden begonnen.
Provincie:
Tag(s):