vrijdag, 15. juni 2007 - 13:50

57 Parachutisten springen uit vijf ballonnen

Teuge

Zaterdagochtend, als het weer het toelaat, zullen maar liefst 57 parachutisten een sprong maken vanuit grote heteluchtballon. Om 06.00 uur zullen de ballonnen vanaf vliegveld Teuge opstijgen tot een hoogte van twee tot drie kilometer.

Rond 07.00 uur zal het luchtspektakel losbarsten. ‘Nooit eerder sprongen er zoveel mensen tegelijkertijd uit een ballon, aldus Jean Louis Becker van A3 Ballon. Drie jaar geleden sprongen dertig mensen uit ballonnen. Dit haalde toen het Guinness Book of Record.

Voor de show van zaterdag kreeg de organisatie tientallen aanmeldingen vanuit het hele land. De criteria waar springers aan moeten voldoen zijn hoog. Becker: ‘Zo moeten ze minimaal vijftig sprongen hebben gemaakt om vanuit een luchtballon te mogen springen. Het is anders dan springen vanuit een vliegtuig. De locatie waar je landt is met een ballon vooraf niet te bepalen, het ligt er maar net aan hoe de wind staat."

De organisatie liet vanmiddag rond 17.00 uur weten dat het evenement niet doorgaat. Het verwachte weer is de spelbreker.
Provincie:
Tag(s):