maandag, 11. juni 2007 - 9:26

618.000 euro voor scoutinggroepen Amstelveen

Amstelveen

Het College van B en W stelt de gemeenteraad voor 618.000 euro beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van de scoutingaccommodatie van de Radboudgroep, Keizer Karelgroep en botenopslag van Livingstone – mogelijk samen met botenopslag voor de Radboudgroep - alsmede de uitbreiding van de accommodatie van scoutinggroep De Jonge Woudlopers in Nes aan de Amstel.

Momenteel zijn in Amstelveen zes scoutingverenigingen actief. Twee hiervan zijn waterscoutingverenigingen, namelijk De Radboudgroep en Livingstone. Deze twee hebben dus ook behoefte aan ruimte voor botenopslag. Van de vier andere scou-tingverenigingen (De Jonge Woudlopers in Nes aan de Amstel, de Keizer Karel-groep aan Zonnestein, Kantankije aan de Princesselaan en Hedera aan de Zette-rij) behoeven met name de accommodaties van De Jonge Woudlopers en de Kei-zer Karelgroep op dit moment aandacht.

Verantwoordelijk wethouder Yeter Tan vindt het voorstel voor een forse investering van groot belang omdat de scoutingverenigingen vrijwilligersorganisaties zijn die een belangrijke plaats innemen binnen het aanbod op het gebied van vrijetijdsbesteding voor jongeren tussen de 5 en 18 jaar.

De wethouder is van mening dat het noodzakelijk is dat de Keizer Karel groep eindelijk een nieuwe accommodatie kan krijgen. Ook voor de andere groepen zijn er nieuwe accomodaties nodig. Een botenloods voor zowel de Livingstone- als de Radboudgroep op een mooie locatie - aan de Noordelijke Poeloever zou ene aanwinst zijn.

Al eerder was hiervoor door de raad ruim 525.000 euro ter beschikking gesteld en - als de raad dit voorstel aanneemt – wordt in totaal dus ruim 1.1 miljoen euro gestoken in het verbeteren van de scoutingaccommodaties.
Provincie:
Tag(s):