donderdag, 15. maart 2007 - 16:23

650 Mensen gaan een rood vak vormen bij Heerenveen

Buitenpost

650 inwoners die een groot rood vak vormen, de mooiste spandoeken hebben en het meeste lawaai maken. Zo zal het Abe Lenstra stadion het Vak Achtkarspelen herinneren na zaterdag 17 maart.

Rond 17.30 uur vertrekken zaterdag 17 maart dertien bussen vanaf De Vaart in Buitenpost naar Heerenveen om de uitzinnige inwoners van Achtkarspelen naar de voetbalwedstrijd sc Heerenveen - NAC Breda te brengen. Alle supporters dragen een knalrood windjack en natuurlijk de speciaal gemaakte Achtkarspelen - sc Heerenveen sjaal. Gewapend met de mooiste spandoeken, een snackpakket en een goed gesmeerde keel laten zij luidkeels van zich horen. Niet alleen om de aandacht op Achtkarspelen te vestigen, maar ook om de spelers van sc Heerenveen naar de winst te schreeuwen. Wethouders Stellinga en Van der Wal zijn het unaniem eens: "Wij gaan met 650 ambassadeurs de gemeente Achtkarspelen promoten!"

De kaarten zijn verdeeld onder alle inwoners van Achtkarspelen door middel van speciale acties. Voor de jeugdhonken is een spandoekwedstrijd uitgeschreven, alle inwoners konden leuke ideeën inleveren bij het college van burgemeester en wethouders en de verenigingen voor plaatselijk belang mochten speciale inwoners uit hun dorp een kaart overhandigen. De raadsleden hebben kaarten ontvangen en natuurlijk ook de sponsoren. De laatste kaarten zijn vrijdagmiddag 14 maart verloot door wethouder Stellinga en mascotte Heero.

Weerman Piet Paulusma zal namens SBS6 zijn weerpraatje houden in het Vak Achtkarspelen en ook sc Heerenveenmascotte Heero laat het vak niet links liggen. Als klap op de vuurpijl wordt ook wereldkampioen Sven Kramer in het Abe Lenstra stadion gehuldigd. Voor Vak Achtkarspelen uiteraard extra reden om veel lawaai te maken.
Provincie:
Tag(s):