woensdag, 28. maart 2007 - 13:12

70-jarige ramt met brommobiel muur

Nieuwegein

Een 70-jarige Nieuwegeiner had op dinsdag 27 maart de nodige moeite met controle over zijn nieuwe brommobiel. Rond 10.00 uur stapte de 70-jarige man op de Leemwal in zijn nieuwe brommobiel om een proefrit te maken. De start liep niet geheel vlekkeloos, waarbij de man met de brommobiel meerdere malen tegen een muur reed. Daar hij het voertuig kennelijk niet onder controle kreeg, parkeerde hij de danig gehavende brommobiel en ging zijn woning binnen.

Een getuige zag dat de man meerdere malen tegen de muur was gereden en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en troffen de gehavende brommobiel aan. Zij gingen naar de woning van de 70-jarige man en belden bij hem aan. Hij deed open en verklaarde inderdaad met de mobiel te hebben gereden en tegen de muur te zijn gebotst. Omdat alleen het voertuig en niet de muur waren beschadigd, had hij dat niet gemeld.

Bij een ademanalyse in het politiebureau blies hij 840 ug/l, bijna vier keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):