zaterdag, 22. december 2007 - 20:36

70 verdachten aangehouden ivm vuurwerk

De politie zegt tot op heden 70 verdachten aangehouden te hebben, voor het ongeoorloofd voor handen hebben van vuurwerk. In de periode van 1 oktober tot 21 december zijn er in Leeuwarden 11 verdachten aangehouden, in Drachten 13, in Boarnsterhim en Tytsjerksteradiel 6 en in Sneek 7. Ook elders in de provincie werden diverse verdachten aangehouden, mede naar aanleiding van klachten uit de bevolking. Vorig jaar in dezelfde periode werden 78 verdachten aangehouden.

Een gedeelte van de minderjarige verdachten, 27 in totaal, is inmiddels aangemeld voor een Halt-afdoening. De overige verdachten krijgen een boete of zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.
Met name over het zwaardere, meestal illegaal, vuurwerk krijgt de politie veel bruikbare tips binnen. Dit komt onder andere door de media-aandacht rond het afsteken van (illegaal) vuurwerk. In dit jaar zijn 48 klachten bij de politie binnengekomen, in 2006 waren dat er 40. Het moge duidelijk zijn dat de politie tot de jaarwisseling uiterst alert zal zijn op het afsteken en verhandelen van (illegaal) vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):