woensdag, 13. juni 2007 - 17:00

75 banen op de tocht bij sluiting 'dagvers Groningen'

Groningen

"De werkgelegenheid moet hier wijken voor de winst. Dat is vanuit ondernemersstandpunt een te begrijpen idee. Maar de medewerkers van de Groningse dagversproductiefabriek van Friesland Foods zullen dat toch heel anders ervaren. En een echte kans op beter wordt ze niet geboden." Zo reageert bestuurder Siward Swart van CNV Zuivel op het bericht van vanmiddag dat Friesland Foods de fabriek in de stad Groningen wil sluiten in 2008. Daarmee vervalt de werkgelegenheid voor 75 mensen.

In Groningen maakt Friesland Foods nu nog melk, vla en yoghurt. Maar om de kostprijs te reduceren verplaats het bedrijf de dagversproductie naar Nijkerk.

In het 5 jaar oude sociale plan staat dat de de medewerkers de mogelijkheid moeten krijgen op werk in een andere vestiging van Friesland Foods. Maar de dichtstbijzijnde dagvers-eenheid ligt in Nijkerk. Amper een bruikbaar alternatief.

En Friesland Foods-fabrieken in de directie omgeving houden zich niet bezig met dagversproducten. Wat resteert is een trieste situatie voor de huidige medewerkers in Groningen.
Provincie:
Tag(s):