maandag, 24. december 2007 - 19:45

€ 5.249.466,- eindstand voor Serious Request 2007

Den Haag

De spanning was maandagavond af te lezen van de gezichten van de DJ’s van 3FM Serious Request. Het verlossende woord kwam van zendermanager Florent Luyckx. Hij overhandigde de cheque met de eindstand van € 5.249.466,- aan de hongerige DJ's. Zij gaven de cheque op hun beurt aan Pauline Krikke; bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis.

De drie DJ’s werden 6 dagen eerder door Prins Willem-Alexander op woensdagochtend 19 december opgesloten in het Glazen Huis in Den Haag. Met het dichtdoen van de deur startte de actie 3FM Serious Request.

Tot en met maandagavond 24 december brachten de dj’s Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra samen zes dagen door in een tijdelijke studio op het Plein in Den Haag, waar zij zonder eten onafgebroken radio maakten. Met deze actie vroegen 3FM en het Rode Kruis veel aandacht voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

België: ruim 3,3 miljoen!
Onze zuiderburen in België haalden met ‘Music for Life’, het equivalent van Serious Request, een bedrag op van € 3.353.568,- Net als Gerard, Rob en Michiel zaten de dj's in België zes dagen in een Glazen Huis.

Zwitsers halen 1,5 ton op
Ook de zwitserse radiocollega's uit Geneve draaide platen op verzoek voor geld voor het goede doel. De DJ’s haalden met hun actie maar liefst 252.000 Zwitsers francs binnen. Dat is omgerekend 151.218,- euro.

Gezien de omstandigheden leverden de Zwitsers daarmee een absolute topprestatie. Er werd namelijk niets geveild; de DJ's moesten het vooral doen met requestplaten. Eten deden ze overigens wel, maar dat doet niets af aan dit puike resultaat. Het was in Zwitserland pas de eerste editie van het Glazen Huis.

Totaalstand
De totaalscore van Nederland, samen met het bedrag van de Belgen en de Zwitsers komt dus op € 8.754.252,-.
Provincie:
Tag(s):