woensdag, 4. april 2007 - 16:33

A27 afgesloten door ongeval vrachtwagens

Woensdagmiddag rond 14.00 uur is de A27 in de richting van Gorinchem afgesloten vanwege een aanrijding met vier vrachtwagens. De rijbaan is ter hoogte van de Merwedebrug geheel versperd. Drie vrachtauto’s moeten afgesleept worden. Het KLPD stelt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Inmiddels is de A27 afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en Avelingen over een lengte van zestien kilometer. Er zit nog 11 kilometer file opgesloten in de wegafsluiting, verkeer dat maar mondjesmaat de snelweg kan verlaten bij de tussenliggende afritten. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Hooipolder. In de richting Breda staat er tien kilometer als gevolg van kijkers naar het ongeval.

Rijkswaterstaat denkt dat de berging vlot kan verlopen als de berger op de plaats van het ongeval kan komen, voorlopig staat het groot bergingsmaterieel vast in de file.

Omstreeks 16:15 uur kwam de melding dat 1 van de vrachtwagens geborgen is en men bezig is met de tweede. Verwacht wordt dat de A27 rond 17:00 uur weer kan worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):