woensdag, 28. maart 2007 - 8:58

Aangetikt door sneltrein

Hattem

Een 66-jarige automobilist uit Hattem is dinsdagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat hij de gesloten overweg aan de Geldersedijk te laat had opgemerkt en zijn auto na het rammen van de spoorboom op de overweg werd aangetikt door de sneltrein richting Amersfoort. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Het incident deed zich kort voor vijven voor toen de man, zo bleek later, de gesloten spoorbomen van de bewaakte overweg naderde en dit niet in de gaten had.

Hij reed tegen de spoorboom en kwam op de overgang tot stilstand op met moment dat de sneltrein richting Amersfoort naderde. Deze schampte de achterzijde van de auto en de hevig geschrokken machinist bracht zijn trein tot stilstand.

Na het ongeval bleek de bestuurder door te zijn gereden en aan de hand van getuigen-verklaringen kon hij worden opgespoord. Door de schrik was hij doorgereden en nog ontdaan door het gebeurde legde hij een verklaring af.

Het treinverkeer heeft ongeveer drie kwartier stil gelegen en er is nog enige tijd met lastgeving (beperkte snelheid) gereden omdat de spoorboom eerst gerepareerd diende te worden.

Het rijbewijs van de Hattemer is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):