woensdag, 4. april 2007 - 11:14

Aangifte tegen Rotterdamse driehoek geseponeerd

Den Haag

De hoofdofficier van justitie in Den Haag heeft besloten de aangiften van 87 personen tegen de Rotterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier en korpschef) wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving te seponeren.

Onderzoek heeft aangetoond dat de aanhoudingen na afloop van de voetbalwedstrijd op 23 april vorig jaar niet onrechtmatig waren. Ook is niet gebleken dat de aangehouden verdachten na hun aanhouding onrechtmatig zouden zijn behandeld. Er is daarom geen sprake van strafbare feiten gepleegd door leden van de Rotterdamse driehoek.

Na afloop van de voetbal wedstrijd Feyenoord-Ajax op 23 april 2006 hield de politie na ongeregeldheden 799 personen aan. Naast de aanhouding van enkele individuele personen tijdens en kort na de wedstrijd zijn op het terrein van voetbalvereniging DHZ en het Stadionviaduct grote groepen personen aangehouden.

Gelet op de grote dreiging die van beide groepen uitging, het feit dat de voetbalwedstrijd bijna ten einde was en de vrees bestond dat niet ingrijpen zou leiden tot grote openbare ordeverstoringen, werd besloten op beide locaties alle personen aan te houden.

Gebleken is dat op beide locaties in de richting van politieambtenaren zeer provocatief gedrag werd vertoond. Agenten werden beledigd, er werden stenen en vuurwerk in hun richting gegooid en er werd ingegaan tegen charges van de Mobiele Eenheid en de Bereden Politie. Deze aanhoudingen zijn rechtmatig geweest omdat er op dat moment een redelijk vermoeden van schuld voor genoemde wetsartikelen aanwezig was.
Provincie:
Tag(s):