donderdag, 3. mei 2007 - 10:21

Aangifte tegen Smolders om lekken vertrouwelijke informatie

Tilburg

De gemeente Tilburg gaat aangifte doen tegen Hans Smolders wegens verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie. De fractievoorzitter van de Lijst Smolders Tilburg (LST) zou volgens de gemeente de informatie uit een presidium hebben gelekt, een overleg waarin de deelnemende fractievoorzitters vertrouwelijk geïnformeerd worden over ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en openbare orde.

Districtschef F. Swinkels (politie) en gebiedsofficier N. Hermes (O.M.) hebben woensdag 2 mei tijdens het driehoeksoverleg aan burgemeester R Vreeman kenbaar gemaakt dat zij niet langer deelnemen aan het presidium zolang Lijst Smolders Tilburg daar deel van uitmaakt. Vertrouwelijke informatie is meerdere keren gelekt uit dat overleg waarbij herhaaldelijk vermoedens bestonden van betrokkenheid van die partij.

Zowel politie als openbaar ministerie zien een deelname in het presidium met de fractievoorzitters als een groot goed. Een overleg waarin de deelnemende fractievoorzitters vertrouwelijk geïnformeerd worden over ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en openbare orde. Het betreft hier onderwerpen die om redenen van opsporing en / of integriteit (nog) niet in de openbaarheid mogen komen.

Dit overleg kan echter alleen functioneren indien alle deelnemers zich houden aan de afspraak dat vertrouwelijke informatie niet aan derden bekend wordt gemaakt. Nu er aangifte wordt gedaan tegen dhr. Smolders vanwege lekken van vertrouwelijke informatie uit het presidium zien politie en openbaar ministerie geen basis meer voor voortzetting van dit overleg in aanwezigheid van LST.
Provincie:
Tag(s):