woensdag, 28. maart 2007 - 9:25

Aanhouding in zaak Sévèke

Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag via een persconferentie bekend gemaakt dat men een verdachte heeft aangehouden in de moordzaak van Louis Sévèke. Het gaat om een 38-jarige Rotterdammer die op 16 maart in een Internetcafé in Barcelona (Spanje) is aangehouden door de Spaanse Politie. De verdachte, die vrijdag zal worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris, heeft een bekennende verklaring afgelegd.

De man was al in beeld bij de regiopolitie Hollands-Midden voor een aantal gewapende overvallen in die regio. Bij een doorzoeking van een garagebox van de man, werden spullen aangetroffen die in verband konden worden gebracht met de moord op Sévèke. Om welke spullen het gaat, wil het OM nog niet kwijt. Er liep voor de overvallen al een Europees opsporingsbevel tegen de 38-jarige man, die begin maart werd uitgebreid met de verdenking van de moord op Sévèke.

Door een samenwerking tussen justitie in Nederland, België en Spanje, kon de man op 16 maart j.l. worden aangehouden. Een dag later stemde hij in voor de Spaanse rechter met een versnelde uitlevering aan Nederland. De verdachte is gisteren, dinsdag 27 maart in Nederland aangekomen en wordt sindsdien verhoord. Ook justitie in Amerika heeft meegewerkt aan het opsporen van de man. Zij hebben zich vooral bezig gehouden met het speuren op internet.

Sévèke en de 38-jarige man hebben elkaar begin jaren '90 leren kennen in het Nijmeegse krakersmilieu. Het OM gaat er vanuit dat de man alleen heeft gehandeld en dat hij de schutter is die Sévèke heeft neergeschoten op 15 november 2005.
Provincie:
Tag(s):