dinsdag, 4. december 2007 - 22:18

Aanhouding na schietpartij

Arnhem

De politie van Arnhem heeft dinsdag een 44-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en verboden wapenbezit. De man zou diezelfde ochtend bij een woning aan de Ir. Molsweg een vuurwapen hebben afgeschoten. daarbij raakte niemand gewond.

Rond half 10 kreeg de politie melding van een vrouw die met een vuurwapen bedreigd zou zijn op de Ir. Molsweg in Arnhem-Zuid. Ook zou er volgens de vrouw vannacht rond drie uur bij haar woning door dezelfde persoon met een vuurwapen op haar geschoten zijn.

Direct na de melding heeft de politie de omgeving van de woning afgezet om de vermoedelijke dader van de schietpartij aan te kunnen houden. In verband met het vermoedelijke vuurwapenbezit werd het arrestatieteam hiervoor ingeschakeld. Door het AT werd een inval gedaan in de woning waar de verdachte mogelijk zou verblijven. Hij bleek echter niet in de woning aanwezig te zijn. De politie hield daarna een buurtonderzoek en door de Technische Recherche is sporenonderzoek gedaan.

De verdachte van de schietpartij, een 44-jarige man uit Arnhem, werd rond half een alsnog in de buurt van de woning aangehouden door de politie, die daar nog bezig was met een buurtonderzoek.

De vrouw, 37 jaar en uit Arnhem afkomstig, heeft aangifte gedaan van bedreiging c.q. poging tot doodslag. De oorzaak van het conflict ligt in de relatiesfeer, de aangever en de verdachte zijn familieleden. De districtsrecherche zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):