vrijdag, 2. november 2007 - 11:31

Aanhoudingen in internationale anti-maffia actie

Amsterdam

Op verzoek van de Italiaanse justitie heeft de Nationale Recherche twee verdachten aangehouden die vermoedelijk behoren tot een internationale criminele organisatie die grote hoeveelheden cocaïne en heroïne importeert, exporteert, koopt en verkoopt. De aanhoudingen zijn dinsdag vroeg in de ochtend in Amsterdam en Leeuwarden verricht door arrestatieteams van de regiopolitie.

Het gaat om een 33-jarige Serviër en een 46-jarige Bosnier. De Serviër werd in Amsterdam aangehouden in gezelschap van twee bodyguards, een Rus en een Montenegrijn.

De aanhoudingen maken deel uit van een gecoördineerde anti-maffia actie in Italië, Duitsland, Nederland, Kroatië, Oostenrijk en Luxemburg. Daarbij zijn deze week meer dan 20 verdachten aangehouden. Daarbij is beslag gelegd op 8 miljoen euro en een zeiljacht.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten in Amsterdam en Leeuwarden is beslag gelegd op een vuurwapen, munitie, geld, mobiele telefoons en een hoeveelheid versnijdingmiddel voor cocaïne. De Italiaanse autoriteiten hebben de uitlevering gevraagd van de Serviër en Bosnier. De aangehouden bodyguards worden overgedragen aan de vreemdelingendienst.


Video: Landelijk Parket - Nationale Recherche
Provincie:
Tag(s):