donderdag, 22. november 2007 - 21:31

Aanhoudingen in onderzoek drugslab Well

Naar nu bekend is gemaakt heeft de politie op 18 september 4 aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een drugslaboratorium dat begin juli dit jaar werd aangetroffen in Well. In het laboratorium werden amfetamine en cocaïne gemaakt. Tijdens het onderzoek werden een aantal doorzoekingen verricht in Weert, Asten en Zevenbergen. Daarbij een 54-jarige man en 45-jarige vrouw uit Asten, een 64-jarige man uit Enkhuizen en een 66-jarige man uit Zevenbergen gearresteerd, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond donderdag.

Aanleiding voor de doorzoekingen was een onderzoek dat de politie Limburg-Noord in de zomer startte, nadat er aan de Vossenheuvel in Well tijdens een controle van het project Groene Goud een drugslaboratorium met een grote hoeveelheid goederen werd aangetroffen die te maken hebben met de productie van cocaïne. Daarbij zijn destijds een 47-jarige man uit Wijchen en een 34-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Dit tweetal zit momenteel in voorarrest. Uit onderzoek bleek dat er in Well vanaf januari 2006 tot september van dat jaar amfetamine werd geproduceerd. Van januari 2007 tot juli werd er cocaïne geproduceerd.

Na verder onderzoek kwamen de verdachten uit Asten in beeld die betrokken zouden zijn bij het laboratorium in Well. Ook de mannen uit Enkhuizen en Zevenbergen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

De doorzoeking in Weert vond plaats in een loods aan de Havenweg, die vermoedelijk werd gebruikt als opslagplaats. Daarbij trof de recherche chemicaliën aan. Bij de doorzoeking in Asten werd onder andere een vuurwapen met munitie, zo’n 5 kilo drugs (vermoedelijke amfetamine), enkele duizenden euro’s en een auto in beslag genomen. In Zevenbergen trof de politie ook chemicaliën en zo’n 300 gram amfetamine aan.

De verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis in afwachting van hun berechting.
Provincie:
Tag(s):