zondag, 30. december 2007 - 18:55

Aanhoudingen na bedreigingen

Dronten

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in het centrum van Dronten drie mannen (20 en 25 jaar) gearresteerd. Onder de arrestanten bevind zich ook de 20-jarige verdachte die vrijdagnacht een politieman bedreigde. Hij kon met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad worden aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast. De recherche van district Noord heeft de zaken in onderzoek.

De 20-jarige verdachte werd bij verrassing, zaterdagnacht, door 5 agenten en een hondengeleider ingerekend, geboeid en direct overgebracht naar een politiebureau. Twee andere mannen die bij hem stonden bemoeiden zich met de arrestatie en kregen het bevel zich te verwijderen. Toen één van hen dat niet deed werd ook hij aangehouden.

Een tweede verdachte verwijderde zich wel maar vond het toch nodig om een politieman uit te schelden en te beledigen. Ook hij werd gearresteerd en naar een politiebureau overgebracht. Alle verdachten zijn bekenden van de politie. De recherche sluit meer aanhoudingen naar aanleiding van vrijdagnacht niet uit.
Provincie:
Tag(s):