dinsdag, 27. november 2007 - 12:39

Aanhoudingen na ontploffen nitraatbom

Zaltbommel

Maandag ontplofte op een school aan de Van Heemstraweg West een nitraatbom in een gang.Een leraar zag een groepje leerlingen bij de plaats waar het vuurwerk was afgestoken, zette ze apart en belde de politie. Een andere leraar stond dicht bij het vuurwerk en liep gehoorschade op.

De politie hield de vier jongeren aan. Het ging om twee 15-jarige jongens uit Zaltbommel, een 15-jarige jongen uit Tricht en een 14-jarige jongen uit Ammerzoden. Na verhoor bleek een van de verdachten uit Zaltbommel en de verdachte uit Tricht niets met de zaak te maken te hebben.

De andere verdachte uit Zaltbommel bekende een nitraatbom afgestoken te hebben. De jongen uit Ammerzoden bekende in nitraatbommen te handelen. Bij hem thuis werden nog 140 nitraatbommen en vuurwerk in beslag genomen.

De leraar heeft mogelijk blijvende gehoorschade. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongens zijn gisteravond weer in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders. Gezien de ernst van het feit wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt en komen zijn niet in aanmerking voor een HALT-verwijzing.
Provincie:
Tag(s):