vrijdag, 8. juni 2007 - 16:19

Aanhoudingen voor brand Leuwenborg

Groningen

De politie heeft met de aanhouding van vier verdachten uit Groningen de brandstichting op 29 april van de sporthal in de Groninger wijk Lewenborg opgehelderd. De vier jongeren, in leeftijd variërend van 15 tot en met 19 jaar, werden afgelopen maandag en dinsdag aangehouden.

Het sportcomplex brandde zondagavond 29 april nagenoeg geheel af. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het vuur waarschijnlijk begonnen is bij een tegen de sporthal gebouwde berging. Daarna heeft het vuur zich verspreid via het dak van de sporthal. Tijdens de brand moesten vanwege de rookontwikkeling zo’n 60 hoogbejaarde bewoners van het nabijgelegen verzorgingscentrum Mercator worden geëvacueerd.

Het werd de politie met behulp van getuigen al snel duidelijk dat de brand door vermoedelijk een of meer molotovcocktails was veroorzaakt. Een groepje jongeren zou brandbommen tegen de sporthal hebben gegooid. Tijdens het onderzoek kwamen diverse personen als mogelijke verdachten in beeld.

Drie van de vier hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. De verdachten hebben volgens eigen zeggen niet echt een motief voor hun daad gehad. Waarschijnlijk zijn ze uit verveling op het idee van de brandstichting gekomen. Drie van de vier jongeren komen zelf uit de wijk Lewenborg.
Provincie:
Tag(s):