zondag, 11. maart 2007 - 20:22

Aanleg rotonde Melkweg – Galileilaan begint eerder

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen gaat eerder beginnen met de aanleg van een rotonde op de plaats waar de Melkweg en de Galileilaan elkaar kruisen. De werkzaamheden stonden gepland vanaf 2 april, maar omdat de rotonde klaar moet zijn voor de Stephensonstraat wordt aangepakt, begint de aannemer op maandag 19 maart.

Tijdens de aanleg van de rotonde is er overlast voor het verkeer. Het kruispunt is van 19 maart tot 25 mei in zijn geheel afgesloten. Automobilisten worden omgeleid via Mr Cramerweg - Kanaalweg en Weg om de Oost- Stephensonstraat. Fietsers vanaf de Galileilaan kunnen de omleiding via de Bentincksdijk en Terpweg nemen. Voor fietsers en voetgangers vanuit de Melkweg en de De Vos van Steenwijklaan worden rijplaten neergelegd, zodat zij geen omweg hoeven te maken.

Op dit moment ligt er op Melkweg en Galileilaan nog een kruispunt met verkeerslichten. Deze wordt vervangen door een rotonde. Dit is veiliger en prettiger voor het verkeer. De rotonde wikkelt de verkeersstromen beter af dan de verkeerslichten. De gemeente probeert de overlast tijdens de werkzaamheden tot een minimum te beperken.
Provincie:
Tag(s):