vrijdag, 19. januari 2007 - 10:12

Aanrijding heeft mogelijk tumor als gevolg

Dokkum

De politie is op zoek naar een bestuurster van een auto, die op vrijdag 7 juli een licht verkeersongeval veroorzaakte op de Kooilanden te Dokkum. Hierbij raakte een 17-jarige fietser uit Dokkum lichtgewond.

Op zich was het een vrij onschuldige aanrijding. De fietser liep een blauwe plek aan zijn been op en een schaafwondje aan zijn hand. De vrouw bood de jongen nog aan haar naam en telefoonnummer te geven, maar hij vond dat niet nodig omdat er verder geen materiële schade was.

Eind juli kreeg de jongen echter pijnklachten en bezocht hij een huisarts. Er werden pijnstillers voorgeschreven. Daarna heeft hij nog enkele keren een arts bezocht, waarbij geconstateerd werd dat een groot deel van het spierweefsel was afgestorven.
In het UMCG te Groningen werd daarbij ook nog vastgesteld dat in het been een tumor zat. Deze tumor kan zijn ontstaan door het letsel, maar het is ook mogelijk dat deze vorm van (jeugd) kanker al latent in het been aanwezig was. Het slachtoffer werd geopereerd, kreeg daarna chemokuren en binnenkort moet het been worden afgezet. Daarna moet weer een chemokuur worden ondergaan. De overlevingskans wordt geschat op circa 65%.

Op 7 september is de aanrijding alsnog bij de politie gemeld. De politie heeft een getuigenoproep gepubliceerd, waarop echter geen reactie binnenkwam. Op verzoek van de ouders heeft de politie 18 december een gesprek met de vader van het slachtoffer, in bijzijn van een letselschade advocaat. Daarbij is afgesproken dat gezamenlijk geprobeerd wordt alsnog de bestuurster van de auto te achterhalen. De ouders geven uitdrukkelijk aan geen belang bij strafvervolging te hebben.

Diverse actie’s zijn gedaan of worden gestart. Het slachtoffer, evenals een getuige, is opnieuw gehoord. Er is een buurtonderzoek ingesteld. Na overleg met het Openbaar Ministerie zal de bestuurster, als ze zich meldt, niet worden vervolgd. Dit ook om de drempel bij de bestuurster om zich te melden weg te nemen. Ook een tweede drempel om zich te melden is weggenomen: er zal geen verzoek van de verzekering van het slachtoffer komen om de no claim te vergoeden.

De bestuurster is een vrouw van tussen de 30 en 40 jaar, normaal postuur, iets kleiner dan 1.80 meter. Ze rijdt in een donkerkleurige, wat grotere auto, mogelijk een stationwagon, mogelijk donkerblauw. De vrouw droeg witte kleding, met knoopjes aan de voorzijde, in elk geval lijkend op beroepskleding. Ze zei dat ze naar haar werk moest.

Consequenties van het ontbreken van een tegenpartij betekent dat het slachtoffer alleen een basisvergoedingen kan en zal krijgen van de eigen verzekering, terwijl vermoedelijk op termijn meer uitgebreide en dus duurdere aanpassingen nodig zullen zijn.
Provincie:
Tag(s):