maandag, 2. april 2007 - 15:25

Aanrijding tussen senioren en politie

Amsterdam

Een hoofdagent en een oude dame zijn zondagmiddag 1 april lichtgewond geraakt toen op de IJdoornlaan een politiebus met zwaailicht- en sirene geen vrije doorgang kreeg van een bus met groepsvervoer voor senioren. Een 78-jarige vrouw moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De hoofdagent raakte lichtgewond aan hoofd en knie. Het team Forensisch Technische Verkeersonderzoeken onderzoekt de aanrijding.

De politiebus van de hondenbrigade die met zwaailicht- en sirene onderweg was naar een heterdaad melding, werd op de kruising geraakt door een bus met daarin enkele senioren. De brandweer moest er aan te pas komen om een 78-jarige vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Zij zat niet beklemd maar kon niet op eigen kracht uit de beschadigde bus komen. Ze werd met lichte verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht waar ze een nacht ter observatie werd opgenomen. De twee politiehonden in de bus bleven ongedeerd.

Het FTVO onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Mogelijk dat de bestuurder van het ouderenvervoer de optische- en geluidssignalen niet heeft gezien en gehoord.
Provincie:
Tag(s):