dinsdag, 5. juni 2007 - 11:41

Aanslag op woning met 'appelkanon'

Nieuwegein

Maandagavond rond 19.00 uur hoorde de 37-jarige bewoner van een woning aan de Ansinghlaan een harde klap tegen het dak van zijn huis. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat er een gat van ongeveer 10 cm in de leien op zijn dak zat. Twee leien bleken kapot te zijn en in het ontstane gat zaten resten van een appel.

Agenten kwamen ter plaatse en spraken met de bewoner. Uit onderzoek kwam naar voren dat een in de buurt wonende 17-jarige jongen in het verleden door de politie was aangehouden omdat hij in het bezit was van een zogenaamd appelkanon. Tevens bleek dat het kanon vanuit het perceel moest zijn afgeschoten, waar deze jongen woonde.

De agenten gingen naar de woning en na enig aandringen bekende de verdachte een appelkanon te hebben. Hij had het ‘kanon’ verstopt in de kofferbak van een auto. Het kanon bestond uit een pvc-buis van ongeveer een meter, waarmee middels een explosie met grote kracht een appel kon worden afgeschoten. Het kanon is in beslag genomen en de jongen werd aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor de Wet Wapens en Munitie opgemaakt. Bij zijn verhoor bekende hij met het appelkanon op het dak te hebben geschoten. Ook verklaarde hij al een keer in 2006 te zijn aangehouden voor het in het bezit hebben van een soortgelijk kanon.
Provincie:
Tag(s):