zondag, 18. november 2007 - 21:05

Aboutaleb ‘onder de indruk’ van werkgelegen-heidsproject

Coevorden

Langdurige werklozen uit de gemeente Coevorden krijgen de kans om aan de slag te gaan bij Parkmanagement Coevorden (PMC). Hiervoor sloten de gemeente Coevorden en de Industriële Vereniging Coevorden vorige week een overeenkomst. Staatssecretaris Achmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die vorige week een werkbezoek bracht in de provincie, is ‘onder de indruk van deze nieuwe innovatieve samenwerkingsvorm’ in de gemeente Coevorden.

De staatssecretaris liet zich op de hoogte stellen van het werkgelegenheidsproject Workprofiler in de province Drenthe. Tijdens zijn bezoek sprak hij met deelnemers aan het project, projectmedewerkers, werkgevers en bestuurders.

Wethouder Sociale Zaken Truus Pot-Eland van de gemeente Coevorden informeerde de staatssecretaris over de mogelijkheid om langdurig werklozen nu ook aan een baan te helpen bij Parkmanagement Coevorden. “De staatssecretaris gaf aan onder de indruk te zijn van deze innovatieve samenwerkingsvorm in de gemeente Coevorden. Naar zijn mening wordt overheidsgeld op deze manier optimaal gebruikt en leidt tot meerwaarde voor bedrijfsleven en overheid�, aldus de wethouder.

Overheidsgeld dat bedoeld is om langdurig werkloze mensen te reïntegreren wordt ingezet om het parkmanagement professioneel op te zetten. Er wordt een fulltime parkmanager aangesteld die de collectieve diensten gaat regelen voor de ondernemers. Als tegen prestatie wordt van de ondernemers gevraagd om mensen met een uitkering aan het werk te helpen. Dat hoeven niet meteen vaste banen te zijn; het gaat om het opdoen van werkervaring. Het doel is om in de komende drie jaar dertig mensen voor minimaal één jaar 32 uur per week aan het werk te helpen.

Parkmanagement is een vorm van samenwerking tussen ondernemers onderling en ondernemers en overheid. Het doel is goed uitgeruste en verzorgde bedrijventerreinen met een aantal collectieve voorzieningen, zoals beveiliging, afvalverwerking, groenonderhoud, personele diensten en energie-inkoop. In de praktijk blijkt dit lastig te organiseren omdat ondernemers vaak parkmanagement naast hun normale bedrijfswerkzaamheden moeten regelen.
Provincie:
Tag(s):