dinsdag, 13. november 2007 - 21:14

Aboutaleb maakt kennis met Workprofiler

Assen

Staatssecretaris Achmed Aboutaleb legt op woensdag een bezoek af aan Assen om zich te verdiepen in het werkgegenheidsproject Workprofiler. Tijdens het bezoek spreekt hij met deelnemers aan het project, projectmedewerkers, werkgevers en bestuurders.

De staatssecretaris bezoekt in Assen drie bedrijven waar deelnemers aan Workprofiler aan het werk zijn. Dit zijn Schotman panelen, Interplast Nederland en Burgerhout. Tijdens de bezoeken is er uitgebreid gelegenheid voor de staatssecretaris om met werknemers en directie te spreken.

In een luchbijeenkomst krijgt de Aboutaleb uitgebreidere informatie over de regionale samenwerking. Ook wordt gesproken over de mogelijke inzet van de methodiek van Workprofiler om werknemers na massaontslagen weer aan een baan te helpen.

Het reïntegratieproject WorkProfiler staat voor een innoverende nieuwe aanpak voor het op elkaar laten aansluiten van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Uitgangspunt daarbij zijn vaardigheden en competenties in plaats van opleiding en ervaring. Hierdoor is een snelle terugkeer naar de arbeidsmarkt vaak mogelijk.

Het project wordt inmiddels uitgevoerd in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Coevorden, Emmen, Groningen, Leek, Marum en Noordenveld.
Provincie:
Tag(s):