woensdag, 30. mei 2007 - 21:15

Acht aanhoudingen bij politieactie

Wijchen

Naar aanleiding van binnengekomen informatie is de politie in Wijchen met een onderzoek gestart naar handel in verdovende middelen. Het onderzoek richtte zich vooral op het dealen van wiet aan minderjarigen en leidde tot een politieactie op dinsdagavond waarbij in totaal 8 personen werden aangehouden. De aangehouden personen zijn 7 mannen en één vrouw, onder hen twee minderjarigen. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet.

Dinsdagavond hebben politiemensen een doorzoeking verricht in een woning in de wijk Veenhof. In de woning werd een hoeveelheid drugs aangetroffen die voor verder onderzoek in beslag is genomen. Van de 8 aangehouden personen werden er twee in de woning aangehouden, de anderen elders in Wijchen. Eén van de verdachten, een 51-jarige inwoner van Wijchen, zit nog ingesloten en is in verzekering gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Het politieonderzoek gaat verder. Er zullen nog jongeren worden benaderd die waarschijnlijk drugs hebben gekocht in de woning in de Veenhof. Deze jongeren zullen binnen het kader van dit onderzoek als getuige worden gehoord. Jongeren die menen dat zij binnen deze groep vallen, kunnen zich al op voorhand op het politiebureau melden voor het afleggen van een verklaring.
Provincie:
Tag(s):