dinsdag, 30. januari 2007 - 10:27

Acht verdachten aangehouden voor vernielingen tijdens jaarwisseling

Garyp

De politie heeft een onderzoek naar onder andere vernielingen en diefstallen tijdens de jaarwisseling in Garyp afgerond. Tijdens het onderzoek werden acht jongeren in de leeftijd 15 tot 21 jaar uit Garyp aangehouden op verdenking van vernieling, diefstallen, bedreiging en brandstichting.

Tijdens de jaarwisseling werd er onder andere een glascontainer en een rioolput vernielt. Ook werden er in het dorp banden, pallets, landbouwplastic en een brandblusser gestolen. Alle gestolen goederen belandden vervolgens op twee brandstapels. De totale schade tijdens jaarwisseling in Garyp bedroeg circa 4500 euro.

Tijdens het politieonderzoek werden er onder andere diverse getuigen gehoord en dertien jongeren uitgenodigd op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Uiteindelijk kon de politie in de tweede week van januari acht jongeren in de leeftijd 15 tot 21 jaar aanhouden.

De twee minderjarige verdachten van 15 en 16 jaar zijn inmiddels aangemeld bij het Haltbureau voor het ondergaan van een alternatieve straf. Tegen de zes meerderjarige verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. Alle verdachten worden tevens aansprakelijk gesteld voor de door hen aangebracht schade.
Provincie:
Tag(s):