donderdag, 17. mei 2007 - 10:02

Acht verdachten gearresteerd

Amsterdam

In de nacht van dinsdag 15 mei op woensdag 16 mei werden acht mannen gearresteerd in de leeftijd van 38 tot 49 jaar, voor betrokkenheid bij een mishandeling, vernieling en een straatroof. De verdachten werden aangehouden in een woning in de Dijmanshuizenstraat.

Bij de arrestatie raakte een agent lichtgewond toen hij door een verdachte werd gebeten. Bureau Opsporing district Noord heeft de zaak in onderzoek.

Even na 02.30 uur ontstond ruzie tussen de beheerders van een café en drie bezoekers. Zij vernielden een raam, sloegen een 20-jarige medewerker van het café een gebroken neus en stalen zijn mobiele telefoon.

Na hun daad vluchtten de verdachten weg in een auto. Getuigen belden direct het alarmnummer 112 en gaven het kenteken van de auto door. De auto bleek van een bekende veelpleger die vaak in een woning in de Dijkmanshuizenstraat kwam.

Toen agenten daar een onderzoek instelden werd de bewuste auto in de straat aangetroffen. In de woning trof de politie acht mannen aan waaronder de drie verdachten. Toen er ook nog onderdelen van een wapen en munitie werd aangetroffen werd besloten om alle aanwezigen aan te houden.

De gestolen gsm werd bij één van de verdachten in de kleding aangetroffen. Bij de arrestatie raakte een agent lichtgewond toen hij door een verdachte in de arm werd gebeten. Alle verdachten zijn bekenden van de politie. Een van de mannen is al 45 keer eerder gearresteerd.
Provincie:
Tag(s):