vrijdag, 16. februari 2007 - 9:25

Achtervolging gestolen auto eindigt in doodlopende straat

Haarlemmermeer

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag 15 februari 2007 een 24-jarige inwoner van Katwijk aangehouden. Hij reed met een Opel zonder kentekenplaten op de rijksweg A4 ter hoogte van Schiphol.

Hij negeerde diverse stoptekens en is na een korte achtervolging aangehouden in Amsterdam onder aan een afslag van de A10. De auto was, naar later bleek, van diefstal afkomstig. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is in verzekering gesteld en wordt overgedragen aan de politie van Hollands Midden.

Omstreeks 14.15 uur viel de man op omdat hij reed met een personenauto zonder kentekenplaten. Een motorrijder van de Verkeerspolitie van het KLPD gaf de man een stopteken, waaraan de bestuurder niet voldeed. Hij reed met hoge snelheid richting Amsterdam. Na een korte achtervolging met meerdere voertuigen van het KLPD verliet de bestuurder net na knooppunt Amstel de rijksweg A10. Nadat hij zichzelf in een doodlopende straat had klem gereden is hij aangehouden.

De auto was in de regio Hollands Midden ontvreemd, maar stond op dat moment nog niet als zodanig geregistreerd. In het voertuig lag een kleine hoeveelheid verdovende middelen en een dolkmes. Het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Hij heeft een bloedproef ondergaan om dit vast te kunnen stellen. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stopteken, overschrijden van de maximum snelheid, onjuist uitvoegen en niet dragen van de autogordel. Er zal ook een mededeling worden gezonden aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, divisie vorderingen. Deze mededeling kan uiteindelijk leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):