woensdag, 18. april 2007 - 19:40

Achtervolging op de Maas

Maastricht

Verbaasde blikken van mensen die over de Servaasbrug lopen. Zien ze het goed, zwaailichten op het water ? Inderdaad, het lijkt wel of de politie bezig is met de aanhouding van een persoon in een speedbootje.Plots maakt het bootje zich los en vaart het met een snel tempo richting de bogen van de Servaasbrug.

Gevolgd door de politie en een andere speedboot met een cameraploeg. Het leek wel een scene uit een film. Het publiek keek en zag hoe de drie boten door de bogen van de brug elkaar bleven achtervolgen, daarna keerden ze weer terug in een rap tempo, maar nu via de andere zijde.

Het betrof inderdaad een scene uit de TV-serie Flikken Maastricht, die in september 2007 in 13 delen te zien is op de Nederlandse en Wellicht ook de Vlaamse Televisie.

Woensdag was in Maastricht een speciale persdag georganiseerd waar de pers opnames konden maken en de hoofdrolspelers interviewen. Donderdag is er wederom een persdag georganiseerd, maar dan op een andere locatie.

De serie is gebaseerd op de Belgische successerie Flikken. Deze speelt zich af in Gent. De opnames in Nederland spelen zich af in Maastricht, maar het zijn geen remake van de serie. Het is een eigen verhaal en anders dan de Belgische verhaallijn.

Hoofdrollen zijn onder andere voor Angela Schijf, Victor Reinier, Olga Spelbos, Sergio Romero IJssel en Will van Kralingen.
Provincie:
Tag(s):