maandag, 13. augustus 2007 - 14:00

Achtkarspelen bloeit!

Buitenpost

Sinds een paar dagen sieren borden met een foto en de tekst 'Achtkarspelen bloeit!' de toegangswegen naar Buitenpost. Hiermee worden passanten geattendeerd op de, momenteel prachtig bloeiende, Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost.

Botanische tuin De Kruidhof is met haar 17 thematuinen zeker een bezoekje waard. Elke tuin heeft een unieke plantencollectie en bijzonderheden. In totaal groeien er ruim 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en kennen zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen.

Dit jaar staat De Kruidhof in het teken van Linnaeus. In 2007 is het precies driehonderd jaar geleden dat Carl Linnaeus werd geboren. Voor alle botanische tuinen is dit een reden voor feest, want zonder Linnaeus zouden deze verzameltuinen niet zijn geweest wat zij nu zijn. Als geen ander heeft de Zweedse wetenschapper uit de 18e eeuw systeem aangebracht in de plantenwereld, waardoor het nu overal ter wereld mogelijk is over planten te communiceren zonder spraakverwarring. Planten kregen van Linnaeus een dubbele naam, waar ook tegenwoordig nog gebruik van wordt gemaakt. In De Kruidhof is een route uitgezet aan de hand waarvan bezoekers meer te weten kunnen komen over het werk van Linnaeus. De Kruidhof en het IJstijdenmuseum organiseren dit seizoen diverse activiteiten rondom Linnaeus.

De Kruidhof is nog geopend tot 27 oktober 2007, dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur,
zondag van 12.00-17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):