dinsdag, 12. juni 2007 - 15:20

Achttien jaar cel voor moord en verkrachting

Gouda

Het Gerechtshof ’s-Gravenhage heeft dinsdag in hoger beroep de Gouwenaar P. van S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de verkrachting en doodslag op zijn 20-jarige plaatsgenote Mariëlla de Geus in november 2001. Het hof acht P. van S. volledig toerekeningsvatbaar. Eerder was een andere man in deze zaak verdachte, maar die werd tot in hoogste instantie vrijgesproken.

Tot en met de behandeling bij de rechtbank heeft de verdachte ontkend de beide feiten te hebben gepleegd. Bij de behandeling in hoger beroep heeft hij de verkrachting bekend, maar is hij de doodslag blijven ontkennen. De verdachte heeft gesteld, dat hij bij de verkrachting is betrapt door een andere man, dat hij toen is weggevlucht, en dat deze andere man vervolgens Mariëlla de Geus om het leven heeft gebracht.

Volgens het hof is de lezing van de verdachte onaannemelijk. Een rol daarbij speelt, dat uit technisch onderzoek is gebleken dat geen enkel spoor gevonden is dat wijst in de richting van een derde, terwijl van de verdachte wel sporen bij het slachtoffer zijn aangetroffen.

De verdachte heeft ervoor gekozen niet mee te werken aan een onderzoek bij het Pieter Baancentrum. Het hof gaat daarom uit van volledige toerekeningsvatbaarheid.
Provincie:
Tag(s):